top of page

voor het rechter achterwiel

Voor beide zijden, voor het achterwiel de reparatiedelen besteld. Tevens de linker spatbord rand besteld. Weer even een spannend stukje, het open slijpen en verwijderen van het plaatwerk voor de kokerbalk.

De kokerbalk was redelijk. Het achterste stuk moet aan de buitenzijde worden vervangen. Bij het constructiebedrijf, op basis van een tekening het plaatwerk laten zetten. De kriksteun is ook vervangen. Die was door één van de vorige eigenaren wel heel mooi gerepareerd.

Het stuk wat tussen de kokerbalk zit en in de wielkast uitkomt, was gelukkig nog goed genoeg om in te meten, maar te slecht om te laten zitten. Gelijk voor beide zijden een reparatiestuk gemaakt.

Het reparatieplaatwerk klopt qua maatvoering redelijk. Wat wel ontbreekt, is het omgezette randje dat aan het paneel zit (onder bij de kokerbalk). Dit randje er aangemaakt door een stukje plaatwerk te voorzien van een omgezette rand en dit te hechten aan het paneel.

De lasnaad was tevens de plaats waar de proplassen komen, om het paneel aan de kokerbalk vast te lassen. Na het proplassen tegen de kokerbalk, de naad afgelast om te voorkomen dat het plaatwerk zijn vorm verliest.

... tijdens het passen en meten....

... eind resultaat ...

Recente berichten
    bottom of page