top of page

links achter

Linksachter is even een ander verhaal. Na het verwijderen van de eerdere restauraties, de balans opgemaakt. De rand van het binnenspatbord is slecht. Gelukkig beperkt tot de eerste centimeters. Met de gekochte reparatiedeel (buiten spatbordrand) een mal gemaakt om de binnenrand te kunnen kloppen. Kost even wat voorbereidingstijd, maar het werkt goed. Bij het omkloppen van de rand heeft de strook wel constant de neiging om uit de mal te klimmen. Ook hier weer met een beetje geduld het gewenste resultaat bereikt.

De rand is in een paar gedeelte terug gelast. Dit met name gedaan om de referentie qua maatvoering niet kwijt te raken.

Vervolgens kwam de kokerbalk voor het achterwiel aan bod. Niet veel anders, dan aan de andere zijde. Kokerbalk in orde maken, het zelfgemaakte reparatiedeel plaatsen en het aangeschafte reparatiedeel voorzien van het beruchte randje om vervolgens op zijn plek vast te lassen.

Tussendoor waar nodig de verschillende delen in de twee componenten primer gezet.

Nu even een grote ‘nieuwe’ stap. Voorzichtig het plaatwerk van het achterscherm teruggeslepen om de rand te kunnen plaatsen. Ook weer goed de tijd genomen. Veel passen en meten en in een paar stapjes slijpen. Op basis van de eerdere ervaring, hou ik een lasspleetje aan om een goede doorlassing te krijgen met zo min mogelijk warmte inbreng.

Bij het andere reparatiedeel voor de achterwiel had ik al gebruikt gemaakt van plaatklemmetjes. Deze werken goed. Verder weer lassen, afkoelen, kloppen, slijpen, lassen enzovoort….enzovoort…enzovoort.

De volgende stap wordt het laatste laswerk in de kofferbak gereed maken. Als tussendoortje de achterruit er uitgehaald. Op een klein roestplekje na onder het rubber, verder geen verrassingen.

Recente berichten
    bottom of page