top of page

voortrein en motor gedemonteerd, auto op bok

De tectyl is voor het grootste gedeelte verwijderd. Het is op zich goed te doen, maar echt een monnikenwerk. Het allergrootste nadeel is dat de tectylstukjes overal liggen en tegen de vloer aangeplakt zitten. Ter plaatse van de kofferbak met een roterende staalborstel de laatste restanten tectyl weggehaald. Het resultaat mag er zijn.

Zoals het er nu voorstaat maak ik de auto niet helemaal kaal tot het staal maar laat waar het kan de primer laag zitten. Ik doe nog wel een test of het geen probleem geeft met de 2K primer (Sigma 280).

Op het gemakje de motor en de voortrein helemaal vrijgemaakt.

Met behulp van de poetsbrug de voortrein onder de auto uitgehaald. Met de motor hetzelfde gedaan. Deze eerst in een strop gehangen en uiteindelijk op een bok laten zakken. Ging goed (gecontroleerd).

Naast de auto de voortrein gedemonteerd. Eén boutje van de onderste montageplaat van de demper brak af. De rest kwam goed los. Met een draadeind de veer ingedrukt, om zo de armen los te kunnen sleutelen.

Het bleek dat de onderste ring van de linker veer gebroken was. Ik ben er over aan het denken een verlagingsset te kopen.

Om wat meer plaats te hebben in de garage, een houtenbok gemaakt. De auto kan alle kanten op gezet worden en ideaal om de achterzijde en voorzijde verder af te maken.

Recente berichten
    bottom of page